Rowans Hospice expansion progressing

Living Well Centre timber frame

Works are progressing on The Rowans Hospice expansion project in Purbrook, Hampshire.

Steel frame engineering, Living Well CentreThe Living Well Centre will provide a place where people affected by life-limiting illness can walk in to access information, engage in compassionate conversations and receive therapies that support independence and well-being.

The building is predominantly a load-bearing masonry structure which will house private therapy and rehabilitation spaces, as well as a much needed administration area. This extends through to a large steel-framed, double-height vaulted area, with a feature full-height glazed gable end. This impressive communal space will provide a relaxing environment for patients and visitors, and also serve as a venue for charity fundraising events and coffee mornings.

“We hope our Living Well Centre will be an inspiring place in which to work, visit, socialise and find comfort. It will be a physical expression of the care we provide and reflect another significant contribution from The Rowans Hospice to the provision of palliative care services locally.” Ruth White, Chief Executive at The Rowans Hospice.

Working alongside HMDW Architects and Grant Associates, Gyoury Self provided full structural calculations for the new building together with designs for the access road and site drainage.

Patients and visitors will receive a warm welcome when The Living Well Centre opens its doors this coming September.